Despre Eco-Pesca

Sentimentul de relaxare, linişte şi satisfacţia unei capturi mari pe care ţi-l oferă pescuitul nu se compară cu nici un alt sport. Eco Pesca Tour va pune la dispoziţie cele mai frumoase peisaje ale lacului Fundeni – Baltatu, o locaţie excelenţă pentru a va bucură de o zi de pescuit.

Amenajare piscicolă este una semi-sălbatică, se poate spune chiar o delta în miniatură, având mult stufăriş. Lacul principal se află între dealuri şi Pădurea Baleanca, fiind acoperit momentan, în mare parte, cu plauri. În arealul format există o faună complexă alcătuită din lebede, gâste, rate, lişiţe, bâtlani, fazani, porumbei, egrete, lăstuni, ulii, iepuri, vulpi şi căprioare. Printre aceste vietăţi, un pescar împătimit şi-ar găsi cu uşurinţă locul.

Localizată la doar 10 km de Bucureşti, mini-delta are o capacitate de primire de 100 locuri de pescuit şi este destinat pescuitului sportiv şi recreativ, dar şi activităţilor de agrement. Lacul are o suprafaţă generoasă de aproximativ 50 Ha din care 30% luciu de apă, iar adâncimea medie este de 2 m cu gropi de 8 – 12 m.

Datorită popularilor intensive cu peste care au avut loc în anul 2012, lacul Fundeni – Baltatu poate fi comparat cu o rezervaţie piscicolă. Apele acestuia au fost populate cu diferite specii de crap, lin, caras şi ştiucă aduşi în mare parte din Delta Dunării. La momentul actual, pescarii nostrii pot prinde crap, caras, cosaş, sînger, novac, ten, fitofag şi ştiucă.

Cu scopul igienizării piscicole, lacul mai deţine şi o populaţie de peste răpitor şi anume şalău şi ştiucă. De asemenea, în perioada octombrie – noiembrie 2012, s-a realizat o reîmprospătare şi diversificare genetică a populaţiei piscicole.

Lacul Fundeni-Baltatu oferă oportunităţi deosebite de pescuit pentru pescarii aventuroşi, atât la undiţa/shefield, cât şi lanseta, în anumite zone. Sunt garantate succesul la pescuit, siguranţa, intimitatea şi liniştea.