Saramura pescareasca

Ingrediente:
– 1 crap (1-2 kg)
– 2 ardei grasi (galben si rosu)
– 2 rosii
– 2 catei usturoi
– sare, piper
– un ardei iute de la otet sau murat

Mod preparare:
Dupa ce se curata pestele de solzi si intestine, se spala si se aseaza pe o plita cu sare sau se unge cu sare si se pune pe gratar. In tot acest timp se vor taia in bucati medii ardeii, rosiile,cateii de usturoi. Se umple pe un sfert o oala cu apa, se lasa pana clocoteste apa si se adauga legumele taiate. Ardeiul iute , se curata de seminte si se taie marunt. In zeama cu legumele se adauga sare, piper dupa gust, se adauga si ardeiul iute. Se verifica din cand in cand pestele de pe gratar, se intoarce cu grija (se stie ca atunci cand se desprinde usor , este prajit pe acea parte). Pentru saramura, indicat este sa fie prajit pe o tabla sau plita , pe un strat de sare, asta dand mancarii un gust aparte. Se pun usor bucatile de peste in zeama, se acopera, se da focul la mic si se mai lasa inca 5 min. in cateva clocote fara sa se amestece, cu capac deasupra. Pentru un gust mai accentuat , se poate adauga putin otet. Se da de pe foc, se aseaza in farfurii bucata de peste cu legume deasupra si zeama alaturi. Se poate servi rece, cu mamaliguta.

Comments are closed.